IDEA ha gestionat 5’4 milions d’euros en programes de treball i formació

La regidoria de comerç ha presentat este matí la memòria d’activitats d’IDEA de 2020 en què s’ha gestionat la major quantitat de diners en els seus 26 anys d’història. 5’4 milions d’euros, 2’3 aportats per l’Ajuntament i 3’1 d’altres administracions.
L’alcalde i regidor de comerç, Diego Gómez, ha donat valor a que es posara en marxa este projecte, desenvolupant-lo Ajuntaments de diversos colors i que ha servit per a formar i donar treball a moltes persones. És per això que no entén que siga posat en dubte per alguns partits polítics. Gómez ha recordat els objectius d’IDEA.

Durant 2020 s’ha posat en marxa Alzira és comercio, una mena d’Amazon alzireny, s’han captat 650 ofertes de treball que han donat ocupació a 79 persones mentre que altres 117 han estat contractades en 6 programes.
S’ha continuat donant suport a emprenedors formant 30 persones i 12 empreses han estat promocionades amb el programa 12 mesos, 12 empreses. 400 comerços estan inscrits en la targeta Alzira, continuen els concursos d’escaparatisme i la il·luminació nadalenca així com les campanyes el comerç sona a Art o a Festa.
Tot i les restriccions per la pandèmia, 55 jóvens han pogut formar-se a Europa.
La orientació laboral també ha sigut altra de les constants amb 3.000 persones ateses i la tramitació de 175 contractes.
Demà acaba el repartiment dels 1.500 bons de comerç i l’alcalde ha avançat que en Nadal hi haurà una nova campanya amb l’aportació que farà la Generalitat i la que afegirà el consistori.
La directora d’IDEA, Carmen Herrero, ha valorat positivament que IDEA aculla l’oficina SMAC, tant per a la comarca com per a d’altres on s’han resolt 339 demandes de persones de 40 municipis, que han suposat 900.000 € en indemnitzacions de les empreses als treballadors.
Herrero ha destacat com Alzira lidera el programa Vet up de manera que les aportacions que s’han fet des de la nostra ciutat per a la millora de l’FP seran tingudes en compte a Espanya i Europa per a la millora d’esta formació.

A més, l’alcalde ha recordat els dos convenis que s’han signat nous.

Gómez també ha anunciat més ajudes per a l’hostaleria i ha avançat que l’any pròxim hi haurà dos projectes T’avalem que suposarà la formació amb treball de 60 persones més altres 150 en el de Creació del teu itinerari vital.

Deixa un comentari