Interpreta Natura impulsa la implantació d’un refugi d’abelles i d’una pradera de flors a La Casella
El projecte pretén garantir la recuperació d'una parcel·la castigada pels incendis forestals

L’entitat Interpreta Natura impulsa la implantació d’un refugi d’abelles i d’una pradera plena de flors, durant tot l’any, per a garantir la recuperació d’una parcel·la castigada pels incendis forestals al paratge de La Casella. El projecte, que compta amb el suport de la Unió Europea i Bankia, busca la implicació ciutadana, i en concret, la dels joves per a contribuir a la recuperació del paratge.

El coordinador d’Interpreta Natura, José Luis Alemany, ja va avançar als micròfons de Mare Terra que les administracions començaven a ser conscients de la importància que suposava garantir la supervivència dels pol·linitzadors, ja que gràcies a la seua activitat, la vegetació es pot expandir molt més ràpid i, per tant, garantir la reforestació en llocs castigats pel foc. Així doncs, s’instal·larà un rusc en el qual la intervenció humana serà mínima, i una pradera de diferents espècies vegetals amb flors tot l’any perquè estos insectes puguen dur a terme la seua activitat.

Tal com explicava el coordinador de l’entitat, este laboratori forestal es troba en un estadi de planificació prèvia i a l’espera de poder llançar un calendari anual, per tal que els ciutadans i ciutadanes puguen acudir a este terreny de 35.000 m2 per a gaudir de la natura, tornar a connectar amb ella i contribuir amb la recuperació del paratge.

D’altra banda, recordava que esta iniciativa està lligada a la col·laboració dels més joves, al ser ells qui han de construir el futur i, per tant, entendre tot allò que poden aportar amb el seu esforç. Tot i que la tasca de voluntariat fa referència a persones d’entre 18 i 30 anys, Alemany no descartava, en un futur no molt llunyà, la realització d’activitats per a escolars i altres col·lectius. Escoltem les seues paraules:

Ir a descargar

Deixa un comentari