fbpx

Ja es pot sol·licitar a l’Ajuntament d’Alzira el tractament contra el cotonet

Compartix la notícia

Alzira obri el període d’inscripció per sol·licitar el tractament contra el cotonet. La Regidoria de Medi Ambient repartirà insectes beneficiosos, com a mesura contra les plagues, a les persones o empreses propietàries que ho sol·liciten a través de la seu de la Regidoria. Tindran preferència les explotacions amb certificat ecològic, seguides de la producció integrada i finalment les explotacions convencionals.

El Cryptolaemus és un insecte que s’utilitza com a mesura per tal de fer un control biològic de plagues. A partir d’organismes vius es pretén controlar altres poblacions sense la necessitat de fer ús de productes químics. “L’ús d’estos insectes és una tradició en l’agricultura alzirenya des de l’època de les antigues cambres agràries, que es continua fent per complir amb la normativa i per petició dels mateixos agricultors”, ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres.

El període d’inscripció estarà obert fins al 15 d’abril. La documentació que es deu aportar inclou les dades de la parcel·la i en els casos de cultiu ecològic també caldrà aportar el certificat d’explotació ecològica i el llistat de les parcel·les adherides a esta certificació.

Compartix la notícia

Deixa un comentari