Presentada la 33a edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

Els premis literaris Ciutat d’Alzira es posen en marxa. Hui precisament s’han presentat de la 33 edició dels guardons que ja han estat convocats i que es lliuraran el pròxim 12 de novembre. Les xifres record d’originals presentats ha obligat a l’organització a avançar el termini de presentació d’obres al 23 de juliol en les modalitats de novel·la, narrativa infantil, juvenil, poesia, álbum il•lustrat, teatre, excepte el premi europeu de divulgació científica estudi general, que allarga fins al 13 de setembre. Gonçal López Pampló, director literari de Bromera.

Pel que fa la resta d’aspectes, la dotació económica dels Guardons es manté com altres anys i es refermen estos guardons entre els més importants del nostre àmbit lingüístic. L’alcalde Diego Gómez, ha destacat la importancia de la cultura com la millor vacuna contra la pandemia i per això ha destacat la importancia d’estos premis, com un unió d’entitats que creen xarxa per a salvaguardar la cultura.

Recordem que els premis literaris compten amb el patrocini no sols de Bromera i l’Ajuntament d’Alzira, sinò també de la Universitat de Valènica, la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Fundació Bancaixa, el centre Alzira-València de la Uned, la Fundació Aguas de València i el Consorci Ribera-Valldigna. Entitats que confluixen en uns guardons literaris amb el nom d’Alzira. Diego Goméz.

A banda de la gal•la del lliurament dels premis del 12 de novembre, també es preveu celebrar, amb les precaucions sanitàries necessàries, les tradicionals jornades culturals. Unes jornades que s’inauguraran el 22 d’octubre amb Cristian Olivé, autor del llibre Profes rebels i que donarà pas a un seguit de conferències amb ponents com l’humorista Pepa Cases o el cuiner Lluís Penyafort. Dins d’estes jornades, tal i com ha anunciat el regidor de cultura Alfred Aranda, també estarà present el Gran Teatre. Una edifici que el pròxim mes de setembre complirà el seu centenari i que si les circumstàncies ho permeten, no sols será escenari sino part del Premis Literaris. Alfred Aranda.

D’altra banda, cal recordar que els llibres guanyadores de l’anterior edició dels Premis literaris Ciutat d’Alzira ja estan a l’abast del lector, escepte el premi internacional Enric Solbes d’album il·lustrat que arribarà a les llibreries el pròxim mes d’octubre.

Deixa un comentari