La Barraca començarà en maig la recollida de fem porta a porta

La Unió Europea ha transmés a Espanya una seriosa advertència sobre l’alt percentatge de residus que es generen i el que s’està recuperant. El que era una directriu es va convertir en llei en 2020 que obliga a complir un percertatge determinat. Per avançar-se a futures sancions econòmiques, la Mancomunitat de la Ribera Alta ha posat en marxa un servei de recollida de residus porta a porta, com es feia antigament quan no hi havia grans contenidors. Està demostrat que este sistema permet separar una major quantitat de residus i per tant, que menys quantitat de rebuig –el fem que tirem al mateix poal- vaja a la planta de Guadassuar.
El president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez, recordà que a major quantitat de fem que vaja a Guadassuar per a ser tractada, major serà el pagament de la taxa de tractament de residus, mal anomenada taxa de reciclatge.

La Barraca d’Aigües Vives s’unirà a este sistema en el mes de maig junt a Càrcer i Alcàntera que començaren dilluns, Antella, Sumacàrcer, Sant Joanet, Manuel, Alfarp i Llombai. Els veïns trauran un poal al carrer cada dia entre les 8 i les 11 de la nit. Un dia el de rebuig o resta, és a dir, els que no es poden reciclar, tres dies l’orgànica i altres dies el cartó, el plàstic o el vidre.
Escoltem l’alcaldessa de la Barraca d’Aigües Vives, Vero Almunia.

Deixa un comentari