La Casa de Cultura d’Alzira recupera les “Joies Botàniques de la Ribera” en una exposició

La Ribera alberga joies botàniques, fins ara ocultes per a la majoria de la població, però que l’artista i professor de botánica, Gerardo Stübing, recupera amb l’exposició “Joies Botàniques de la Ribera i voltants”. La Casa de la Cultura d’Alzira acollirà fins el 4 de desembre esta exposició que ha estat impulsada per la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Universitat de València i la Conselleria d’Agricultura. En l’exposició, l’artista presenta una sèrie de treballs realitzats amb diverses tècniques artístiques que tenen com a base la fotografia i com a element comú la utilització de les plantes autòctones de la comarca.

El regidor de Cultura Alfred Aranda, qui va estar present ahir durant la inauguració, destaca la forma en que Stubing ha creat les imatges. Una técnica que ha acabat per convertir esta tasca divulgativa en una manifestació artística.

A la mostra es poden vore endemismes de la Ribera, com el guardallop negre o l’herba d’ulleres, entre d’altres moltes a descubrir. El treball de Stübing mostra el patrimoni actual de la Ribera, i deixa també una pregunta: «Serà el mateix patrimoni d’ací 20, 40 o 50 anys? Com canviaran els nostres paisatges en les pròximes dècades? Com afectaran factors com el canvi climàtic?». L’exposició fa reflexionar els visitants sobre estos aspectes i conscienciar del perill que corre el nostre patrimoni natural si no el cuidem.

Deixa un comentari