La Casa de la Cultura acollirà el Betlem de Lu cedit per la família Martínez Cano

Este matí s’ha celebrat a la Casa de la Cultura la presentació del nou betlem d’exterior cedit a l’Ajuntament d’Alzira per la família Martínez Cano, que fins ara muntava el betlem al jardí d’una casa particular en la zona del Respirall. A l’esdeveniment han estat presents l’Alcalde d’Alzira Diego Gómez, el regidor de Cultura Alfred Aranda, la directora de la Casa de la Cultura Elisa Torremocha, el donant del betlem Pedro Martínez Motilla i l’artista muntador Hugo Micó Pelufo.

Este betlem exterior, anomenat Betlem de Lu, podrà visitar-se a partir del 13 de desembre i fins al 5 de gener. Ocuparà tot el claustre de la Casa de la Cultura, al voltant dels 200 m2, i es muntarà anualment perquè tota la població puga gaudir-lo. En este sentit, el donant del Betlem, Pedro Martínez, que va iniciar este projecte en honor a la seua dona, ha manifestat que el betlem és per al poble d’Alzira i que eixa va ser la seua intenció des del principi.

L’artista Hugo Micó, a qui es referix Pedro Martínez, ha manifestat també el seu agraïment a la família Martínez Cano, a l’Ajuntament d’Alzira i a la Casa de la Cultura. Per la seua banda, Elisa Torremocha, directora de la Casa de la Cultura, ha subratllat el treball dels artistes betlemistes que han passat pel Betlem de Lu. Alfred Aranda, regidor de Cultura, ha assenyalat que acabar l’any amb una donació d’estes característiques és el millor regal, i ha recordat que el Betlem de Pepita Pellicer continuarà en peu però es traslladarà a la Gallera, amb el beneplàcit de la família. Finalment, l’Alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha explicat que este esdeveniment servix de clausura a la capitalitat cultural alzirenya.

S’estima rebre unes 10.000 visites i, des de l’Ajuntament, s’estudiarà la possibilitat de fer una ruta de betlems per la ciutat.

Deixa un comentari