La CNMC sanciona Bromera i 33 ediorials més.

L’editorial alzirenya Bromera ha anunciat que recorrerà davant els tribunals la sanció que la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència li ha imposat, juntament amb altres 33 editorials de llibres de text, per “crear un mecanisme per a restringir polítiques i condicions comercials”.

Segons Bromera, esta sanció és fruit d’haver signat el Codi de conducta del sector editorial de llibres de text. L’objectiu d’este codi de bones pràctiques era posar fi a pràctiques considerades poc ètiques que podrien conduir a il·lícits penals, com la sol·licitud o el lliurament de regals als centres educatius com contrapartida a la selecció dels llibres de text que ha d’utilitzar l’alumnat. Per aquest motiu es van adherir la gran majoria d’editorials de llibre de text de l’Estat espanyol .

L’editor de Bromera, Josep Gregori, defensa, en un comunicat, “la conveniència d’acabar amb les pràctiques d’algunes editorials que donaven lloc a possibles casos de corrupció i suborn”, i ha mostrat la seva sorpresa i el seu desacord amb esta decisió.

La resolució sanciona un total de 34 editorials de llibres text, i entre totes les empreses, la multa puja a 32,2 milions d’euros i 180.000 euros per Anele, l’Associació Nacional d’Editors de llibres i material d’ensenyament.

Bromera apunta que ha estat sancionada “només per un dels tres supòsits recollits en l’expedient: la signatura del codi de conducta”. La sanció, que en el cas de Bromera ascendeix com a grup a 160.000 euros, no posa en perill la bona salut de la principal editorial de text valenciana, segons han informat des de l’empresa.

Categories Economia

Deixa un comentari