La Comunitat Valenciana es prepara per a la reapertura de gimnasos i l’interior de l’hostaleria
A partir del pròxim dilluns, 15 de març, entren en vigor les noves mesures

La Comunitat Valenciana es prepara per a la reapertura de gimnasos i l’interior de l’hostaleria, que podrà albergar fins a un terç de la seua capacitat d’aforament. A partir del pròxim dilluns, 15 de març, entren en vigor les noves mesures restrictives decretades a causa de la Covid-19 i es mantindran fins al 12 d’abril, dilluns en el qual se celebra la figura de Sant Vicent Ferrer.

En primer lloc, i en relació a l’hostaleria, a les terrasses s’ha ampliat l’aforament al 100%, mentre que l’apertura a l’interior dels locals no podrà superar el 30%, sempre amb l’horari establit fins a les 18.00 hores, un màxim de 4 persones per taula i sense servei de barra. Una altra novetat és que els gimnasos, pavellons, piscines i instal·lacions esportives d’interior podran obrir també amb un terç de la seua capacitat.

En segon lloc, es reprenen les activitats d’oci educatiu en grups de fins a 10 persones amb un aforament màxim del 30%. A més, les cerimònies també veuen ampliat el seu marge d’actuació al poder comptar en un màxim de 20 persones en exterior i 15 en interior.

Tot i que la situació epidemiològica de la Comunitat ha millorat considerablement en les últimes setmanes, la resta de restriccions decretades per a frenar la tercera onada es blinden, com és el cas del toc de queda de 22.00 a 06.00 hores i el tancament perimetral de tot el territori valencià, com a mínim fins després de Pasqua. Recorden que les reunions entre familiars, sempre i quan no es tracte d’atendre a persones majors, discapacitades o menors, tampoc estan permeses als domicilis, on només es poden reunir les persones convivents. Escoltem al respecte, al president de la Generalitat, Ximo Puig:

Ir a descargar

Finalment, l’horari dels comerços no essencials es mantindrà fins a les 20.00 hores amb un aforament del 50%. En este sentit, les autoritats autonòmiques i municipals recorden que la desescalada ha de ser responsable per evitar tornar enrere i disparar de nou la corba de contagis.

Deixa un comentari