La Comunitat Valenciana fora de risc extrem d’incendis per primera vegada en més de dues setmanes

La Comunitat Valenciana cau per primera vegada en més de dues setmanes del risc d’incendi extrem. Tot i això la major part del territori, sent Alzira part d’este territori, continua en risc alt per perill d’incendis. Tan sols la zona litoral de Castelló i part de la província d’Alacant han baixat fins a situació de risc baix o mitjà.
Els incendis han sigut la tònica informativa d’este estiu. Amb més de 30.000 hectàrees cremades entre el incendi de la Vall d’Ebo i de Begís el president de la Generalitat ha explicat este matí que es declararan les zones afectades per els incendis com a zones catastròfiques. Ara, en estes zones hi ha que reconstruir els paratges i revitalitzar els espais. Però també és important la prevenció en els llocs naturals que no han sigut afectats.  Al voltant d’estos incendis des de Voluntariat d’Alzira Contra Incendis Forestals apunten que la inversió en prevenció és insuficient i la manera de gestionar les muntanyes als últims anys ha sigut incorrecta.
A més, des de VACIF expliquen que a Alzira es podria donar un incendi perquè la espècie vegetal que predomina als boscos de la ciutat és el pi, un arbre que té poca resistència al foc. En la zona de la Casella especialment. Tant és així que en alguna ocasió s’ha tingut que vigilar per que el foc d’altres zones no l’afectara.
Amb tot, des de VACIF apunten que el més important continua sent la prevenció. I que mesures com els voluntariats d’Interpreta Natura per a vigilar que no hi hagen incendis son molt positius i funcionen bé. A més recorden que, a l’hora de fer foc s’ha d’acomplir la regla del 30: per baix de 30 per cent d’humitat, més de 30 graus i més de 30 quilòmetres per hora del vent és poc segur.

Deixa un comentari