La Comunitat Valenciana vacunarà també als xiquets de 12 anys contra el papil·loma

La Conselleria de Sanitat anuncia que la Comunitat Valenciana vacunarà també als xiquets contra el virus del papil•loma a partir de l’1 d’octubre. Fins ara esta vacuna s’innoculava a les xiquetes als 12 anys però l’evidència científica recomana estendre esta protecció.
S’administraran dues dosis amb 6 mesos o un any de separació temporal entre elles. La vacuna que s’administrarà incorpora nou serotips i oferix protecció davant els tumors més freqüents relacionats amb este virus, a més de les berrugues genitals. Amb esta vacunació es podrà controlar esta malaltia d’una manera més efectiva que fins ara. Així es protegirà a una població de més de 28.000 xiquets de 12 anys a la Comunitat Valenciana.
El papil•loma és un virus de transmissió majorment sexual. La principal vía es el sexe oral i el contacte pell amb pell de la zona genital. En la majoria de casos el virus pot romandre latent durant molts anys sense causar cap símptoma, però hi ha un percentatge de la població que és portadora sense saber-ho i pot propagar-lo.
S’estima que la infecció progressa en un 20 per cent dels casos a estadis de càncer de coll uterí, per això la millor forma de previndre el contagi del papil•loma és la vacunació.

Deixa un comentari