La Consellera de Justícia proposa la creació d’un nou jutjat de violència de gènere a Alzira

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha sol•licitat al Ministeri de Justícia la creació d’onze nous jutjats i tres places de magistrats per a alleujar la càrrega de treball dels tribunals de la Comunitat Valenciana. Les noves unitats judicials se situarien en els partits de València, Alzira, Llíria, Sagunt, Sueca, Alacant, Elx, Nules i Quart. Així ho ha requerit en la seua intervenció en la Conferència Sectorial de Justícia del Govern amb les comunitats autònomes el passat divendres.
La proposta de la consellera inclou, per a la província de València, la creació del Jutjat 5 de Violència sobre la Dona en la capital. Proposa també crear el jutajt de Violència sobre la Dona número 1 d’Alzira (que agrupa també el partit juidicial de Carlet) i el número 1 de Sueca (que assumix el de Catarroja). Se sol•licita, a més, la creació de tres jutjats de Primera Instància i Instrucció per a Llíria i Sagunt, així com la dotació d’una plaça de magistrat per a la Sala d’Apel•lacions del Tribunal Superior de Justícia i altres dos més per a les seccions 9 i 10 de l’Audiència Provincial.
Amb la proposta es pretén alleujar la càrrega de treball de l’Administració de Justícia de la Comunitat Valenciana. En este sentit, la consellera ha recordat que aestes noves unitats aniran a partits judicials que estan molt saturats de treball.
Una reivindicació que se suma a l’actual situació de les seus judicials d’Alzira, pendents de la construcció del Palau de Justícia que les unifique totes en un mateix espai.

Deixa un comentari