La Diputació subvenciona la millora del marge dret del Xúquer a Alzira
Concretament, subvenciona el 80%, és a dir, prop de 35.000 euros d’una inversió total d’uns 43.500 euros

Segons han afirmat des de Medi Ambient, l’àrea d’actuació se centra en la zona del recinte firal, on s’ha netejat i rehabilitat un tram d’aproximadament 400 metres, s’ha donat continuïtat al passeig fluvial procedent del Pont de Ferro i s’ha unit amb el tram ja regenerat al poliesportiu.

La vicepresidenta de la Diputació i responsable d’esta àrea, Maria Josep Amigó, ha visitat les obres de millora del marge dret del riu Xúquer, incloses en el programa de restauració d’espais degradats de la Diputació, acompanyada per l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres.

Al parer d’Amigó, la recuperació de la ribera del riu és molt important per a la reconnexió de les persones amb l’entorn fluvial i per al restabliment dels serveis ambientals associats. A més, la vicepresidenta de la Diputació ha destacat que, des d’un punt de vista estrictament social, la recuperació de les riberes com a espai públic té beneficis sobre la salut, l’oci, la cultura i fins i tot, els processos creatius.

Per a l’alcalde de la localitat, Diego Gómez, el riu és una part fonamental del medi ambient local, però la degradació a la qual s’ha vist sotmés durant anys ha canviat la forma en què les persones perceben i es relacionen amb aquest ecosistema. Segons afirma l’alcalde, el riu cal viure’l i no des de dalt, sinó estar al seu costat i sentir-lo a prop. A més, ha assenyalat que, amb estes actuacions, es podrà recuperar la zona per a piragües. Escoltem les seues paraules:

Ir a descargar

Deixa un comentari