La família de Vicente Aledón dona al MUMA 300 obres de teatre més

La família de l’actor alzireny Vicente Aledón dona 300 obres de teatre i sainets valencians al Museu Municipal d’Alzira (MUMA). Estes es sumen a les 700 obres que ja va cedir la família d’Aledón en 2006 i que en fan un total de 1.000. Des de la Regidoria de Patrimoni s’agraïx tota l’aportació artística que es faça al Museu, per part de la ciutadania, i més quan es tracta d’obres dels nostres predecessors.

La donació es va produir ahir al MUMA de la mà del fill de Vicente Aledón, Joaquín, amb la presència del director del Museu ,Agustí Ferrer, i la regidora de Patrimoni, Isabel Aguilar. Vicente Aledón va nàixer a Corbera, encara que va passar la major part de la seua vida a Alzira. Va començar ací la seua carrera com actor a l’any 1930 i, des d’aleshores, no va deixar d’actuar per tots els teatres de la comarca. L’any 1984 va rebre el premi a millor actor en un concurs de teatre, convocat pel grup d’Acció Valencianista.

Aledón tampoc va deixar d’escriure en tots els anys que va durar la seua trajectòria artística. I així ho mostra el llegat de mil obres, de les quals a partir d’ara podrà gaudir tota la ciutadania. Així ho expressava la regidoria de Patrimoni, Isabel Aguilar.

Si vols escoltar l’informatiu complet: Ir a descargar

Deixa un comentari