La Fiscalia d’Alzira ha arxivat les diligències per possibles vessaments industrials al barranc de Barxeta

Tot i que la causa ha estat la falta de proves, la plataforma Xúquer Viu considera que la denúncia ha tingut un efecte dissuasori important. A més, alerten que si es tornen a produir estos episodis de contaminació demanaran analítiques en lloc d’inspeccions oculars.

A finals del mes passat, la Fiscalia alzirenya va comunicar a Xúquer Viu l’arxivament de les diligències per falta de proves d’acord amb dues consideracions, una de la Patrulla del Seprona d’Alzira i altra dels Serveis Tècnics de l’Ajuntament. Tots dos organismes van determinar que no es podia provar els fets. Encara així, la plataforma ecologista valora positivament la presentació de la denúncia perquè en fer-se pública, la contaminació va cessar.

Ara bé, el portaveu de Xúquer Viu, Paco Sanz, assegura que de manera esporàdica, i coincidint en festius i caps de setmana, encara continuen produint-se estos vessaments. De fet, la taca negra en la confluència del barranc i el riu Xúquer encara es deixa vore. Per este motiu, Sanz explicava quines actuacions són les que portaran a terme per a evitar este desastre ecològic:

Deixa un comentari