fbpx

La incidència de la Covid-19 continua en augment a Alzira amb un total de 533 casos actius

Compartix la notícia

La incidència de la Covid-19 continua en augment a Alzira amb un total de 533 casos actius, la major xifra des de l’inici de la pandèmia. Només en els últims tres dies, hi ha 128 nous positius en la nostra ciutat. L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha anunciat noves mesures i ha reivindicat un confinament parcial per tal de reduir la mobilitat.

Les dades aportades per Salut Pública mostren, així, la proliferació de casos de Covid-19 en la comarca, on ja hem superat els 1.160 casos per cada 100.000 habitants. De fet, dels 29 municipis de la nostra àrea de salut, el 70% es troben per damunt de 1.000 casos per cada 100.000 habitants, la qual cosa indica, segons les autoritats sanitàries, que la transmissió és comunitària, no controlada i sostinuguda i podria excedir la capacitat de resposta del nostre sistema sanitari.

L’Ajuntament d’Alzira ha adoptat una sèrie de mesures que estaran vigents, de moment, fins el 31 de gener. Es tornen a tancar parcs, jardins i zones de joc infantils, així com les dependències municipals, a les quals només es podrà acudir amb cita prèvia. Tanquen, també, les instal·lacions esportives municipals, excepte per a l’activitat federada, i les activitats culturals, d’oci espectacles i joventut programades. L’activitat acadèmica continua amb normalitat. La biblioteca municipal només donarà servei de préstec de llibres i l’Ajuntament intensificarà el control policial per assegurar el compliment d’estes mesures. L’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, ha demanat precaució i responsabilitat i ha reivindicat un confinament parcial.

Recorden que la resta de mesures de prevenció posades en marxa per la Generalitat Valenciana continúen en vigor, també, fins el 31 de gener; per tant, continua el toc de queda a les 22:00 hores, la limitació a 6 persones en reunions socials i familiars, la limitació a 4 persones en taules de bars i restaurants i el tancament a les 17:00 hores de l’hostaleria. Als comerços, es limita l’aforament al 30% i al 50% en el cas de serveis essencials.

En este sentit, els hostalers d’Alzira han expressat hui, en El Dia per Davant, quina és la seua situació. Demanen el confinament per als mesos de gener i febrer per tal de poder tornar a obrir, en condicions, de cara a la primavera. Al seu parer, estos mesos de fred no hi ha quasi facturació i és prioritari salvar la temporada a partir de març. Escoltem Fausto Clemente, de Grupo Rex, i Juan Cuesta, de El Patrón, a més de a l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez:

      informatiu-migdia-12-gener-2021_md_63797722_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari