La lectura genera salut

Les biblioteques de la comarca de la Ribera continuen apostant pel foment de la lectura com a recurs que genera salut. El grup ‘Biblioteques Inquietes de la Ribera, que compta amb la col·laboració del departament de Salut de la Ribera, enceta una nova fase amb lectures per al benestar en les relacions interpersonals. Es tracta d’un catàleg de biblioteràpia adaptat a totes les edats i nivells que compta amb novel·les, poesia, llibres infantils i juvenils, còmics, divulgació i biografies.

A l’acte de presentació, que ha tingut lloc a la Biblioteca Municipal, d’Alzira han estat presents la seua directora, Asun Perepérez, el regidor de Cultura, Alfred Aranda, la directora de la Biblioteca d’Algemesí, Angus Benito i el subdirector mèdic d’Atenció Primària del Departament de Salut de la Ribera, Joan Paredes. L’objectiu, segons ha explicat la responsable de la biblioteca alzirenya és ajudar a la ciutadania amb llibres que aporten i ajuden a superar entrebancs:

El representant del Departament de Salut, Joan Paredes, ha agraït la col·laboració entre entitats per fer de la lectura una eina complementària per a superar i entendre els problemes de salut més enllà dels fàrmacs.

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Alfred Aranda, ha recordat que els llibres són un bon complement a l’hora d’afrontar els problemes. Per això, ha destacat que este projecte entre municipis de la Ribera indica que som pobles que aposten per avançar:

La directora de la Biblioteca d’Algemesí ha recordat que el grup de Biblioteques Inquietes està conformat per 14 biblioteques de municipis de la comarca. Una iniciativa que s’entén com un conjunt d’activitats de promoció lectora a través de les quals les persones són protagonistes en el control i millora del seu benestar. A més ha avançat que ja s’està treballant en un tercer catàleg sobre Etapes de la vida.

Deixa un comentari