La Mancomunitat de la Ribera Alta i l’Ajuntament d’Alzira presenten la Visita Virtual del MUMA

La Mancomunitat de la Ribera Alta i l’Ajuntament d’Alzira han presentat hui la Visita Virtual del Museu Municipal d’Alzira, una iniciativa que té l’objectiu d’apropar el patrimoni municipal a la ciutadania de manera fàcil i universal. A l’acte han assistit el president de la Mancomunitat, Txema Peláez, el tècnic del departament, Víctor Rey, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i la regidora de Patrimoni, Isabel Aguilar.

Esta visita virtual del MUMA és el resultat del treball realitzat pel Departament de Digitalització de Patrimoni de la Mancomunitat de la Ribera Alta en col·laboració amb el Departament de Patrimoni de l’Ajuntament. La visita pot fer-se en tres idiomes, castellà, valencià i anglès i, en total, inclou unos 80 punts d’informació textual, una desena d’elements en 3D, 200 fotografies de detall i diversos vídeos cedits per l’Ajuntament.
Segons l’alcalde, este projecte, que va nàixer abans de l’arriba del coronavirus, ajuda a diforndre la historia i patrimoni d’Alzira de forma segura i durant les 24 hores d’el dia.

Este projecte s’enmarca en el conveni marc de col·laboració per a la digitalització del patrimoni que van signar l’Ajuntament d’Alzira i la Mancomunitat a principis de 2020, el programa Intrreg Europa CD-Eta. Així, ja s’ha digitalitzat la història de la Murta i la Via Verda de l’Antic Trenet i, desprès del MUMA, es farà la Casa d’Alós, el Museu Faller i la Torre dels Coloms, que serà reproduïda en un model virtual i imprés en 3D.
A estes digitalizacions i, a partir d’ara, a la del MUMA, s’hi pot accedir des del web municipal i, també, des de Riberana, un portal on, segons ha explicat el president de la Mancomunitat, Txema Peláez, es vol preservar i difondre el patrimoni de la Comarca. Escoltem Txema Peláez i l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, en l’informatiu:

      informatiu-migdia-22-d-octubre-2020_md_58300218_wp_1
Ir a descargar

Deixa un comentari