La Murta es podrà visitar en 3D al portal web Riberana

Compartix la notícia

La Murta d’Alzira, visitable en 3D al portal web Riberana. El Paratge Natural Municipal és el primer dels elements patrimonials d’Alzira que la Mancomunitat de la Ribera ha enregistrat a l’acabat d’activar repositori digital comarcal, on pròximament s’arxivarà també el MUMA. El catàleg, que conté també un vessant bibliogràfic, anirà creixent gradualment amb l’objectiu de preservar i difondre els béns patrimonials de la nostra comarca.

El portal Riberana és una aproximació a la riquesa de la Ribera Alta. Es tracta d’un magatzem de patrimoni que permet als visitants fer visites virtuals a llocs com la Murta d’Alzira. A més, també permet veure recreacions en 3D d’alguns llocs com per exemple el Pont del Rei de Gavarda. Un tercer element tecnològic que incorpora són els vídeos de 360 graus de manifestacions culturals com la muixeranga d’ Algemesí. També hi ha enregistrats llibres i patrimoni sonor. “De moment”-explica Txema Pelaez, president de la Mancomunitat-, “sols és el principi”.

Per formalitzar estes cessions, l’Ajuntament d’Alzira ha firmat este matí dos convenis amb la Mancomunitat de la Ribera. Un de cessió bibliogràfica i l’altre de col·laboració en la digitalització del Patrimoni. El portal conté a hores d’ara un total de 640 obres que recullen la història i geografia de la comarca. Esta iniciativa naix de la voluntat de vertebrar la comarca per conéixer-la millor i gaudir de bons estudis que ens parlen d’ella.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha assegurat que esta “és una iniciativa clau perquè els riberencs i riberenques coneguen el seu patrimoni i així, puguen estimar-lo”.

Compartix la notícia

Deixa un comentari