La nova APP permetrà fer un test de COVID-19 i informar sobre el protocol a seguir

Compartix la notícia

L’aplicació mòbil de geolocalització aprovada pel Govern permetrà realitzar un autotest del coronavirus i ens informarà del protocol a seguir. L’objectiu és identificar en quina comunitat autònoma ens trobem segons les dades del GPS i mesurar la incidència. També hi ha un projecte paral·lel, que consistix en l’anàlisi de les dades de mobilitat de les persones, en els dies previs i durant el confinament. Este estudi es farà a través dels proveïdors de connexió a Internet.

Es tracta d’una aplicació que ja es va utilitzar en Madrid i que ara vol traslladar-se a la resta d’Espanya. Una vegada instal·lada i amb el GPS activat, la APP, mitjançant una sèrie de preguntes test, et dirà si podries estar o no infectat. I segons en la comunitat autònoma en la que et trobes, et donarà una sèrie d’instruccions. És una manera d’esbrinar on hi ha més penetració del virus i extraure informació per als hospitals.

Amb la informació de la nostra ubicació, entren en joc la privacitat i la Llei de Protecció de Dades. No obstant això, explica el doctor en comunicació Fran García, “en este cas on la salut està en joc, les tecnologies han de fer-se servir per resoldre el problema”.

Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-1-d-039-abril-2020_md_49524066_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari