fbpx

La pedra provoca més de 4 milions d’euros pèrdues en caquis i cítrics a la Ribera Alta

Compartix la notícia

El temporal de pedra provoca pèrdues superiors als 4 milions d’euros als cultius de caquis i cítrics de la Ribera Alta. Concretament en una superfície de 2.000 hectàrees de cultiu. Així, l’associació valenciana d’agricultors, AVA-ASAJA, ha demanat a Agroseguro que s’agilitze l’abonament de les indemnitzacions pertinents i ha reclamat a les administracions que es posen en marxa mesures fiscals per pal·liar les pèrdues dels agricultors.

La pedra del divendres va causar danys a una mitjana del 50% dels cultius i, en alguns casos, va afectar el 100% de la collita. Alguns dels camps han sigut completament destrossats en la zona afectada per la pedra, una franja estreta i llarga que passa per Alzira i per nombrosos termes municipals de La Ribera.

L’associació ha destacat el cas del caqui, que ja es trobava en un 50% de l’aforament potencial de cultiu per motius d’anomalia climàtica i per l’afecció de plagues. Per tal de compensar les grans pèrdues, AVA proposa mesures fiscals com la reducció contundent de mòduls de cara a la propera declaració de la renta.

Ací pots escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-14-d-octubre-2020_md_57928047_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari