fbpx

La Plataforma per la Llei de Dependència reivindica més cohesió administrativa i més formació per als ciudadors i cuidadores

Compartix la notícia

En el dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra hui, com cada 3 de desembre, la Plataforma per la Llei de la Dependència reivindica: més cohesió en el procés administratiu de tramitació del grau de dependència i més formació per als cuidadors i cuidadores de persones dependents. Des de la Plataforma afirmen que la pandèmia ha retardat encara més els terminis i ha suposat un retrocés en la lluita pels drets de les persones en situació de dependència.

La nova coordinadora de les Plataformes de la Llei de la Dependència al País Valencià, Eva Maria Guzmán explica que, catorze anys després de l’aprovació de la llei, en 2006, encara no s’ha superat la trava dels terminis. De fet, segons dades del Ministeri de Drets Socials, en 2020 han mort a la C.V més de 4.500 persones en la llista d’espera de la dependència. És per això que des de la Plataforma es demana també agilitat i disponibilitat de recursos per a les persones amb dependència des del moment del diagnòstic fins al final de les seues vides. Així ho ha explicat Eva Maria Guzman al Dia Per Davant:

      14-anys-llei-dependencia_md_61322291_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari