La Policia Local d’Alzira finalitza una campanya de vigilància i control de les distraccions al volant

La Policia Local d’Alzira ha finalitzat una campanya de  vigilància i control de les distraccions al volant així com d’alcoholèmia i drogues inclosa dins d’una sèrie d’actuacions preventives que realitza la Policia Local en col·laboració amb la DGT. Tot amb la finalitat de millorar la seguretat dels vianants i dels conductors.

En total s’han controlat més de mil vehicles i s’han interposat 31 denúncies. La majoria de sancions van estar motivades per conduir utilitzant el mòbil, 5 d’elles per alcoholèmia positiva i 5 per detecció de drogues. En una única ocasió es van instruir diligències penals per conduir sota la influència de l’alcohol amb una taxa superior a 0,60 mil·ligrams per litre d’aire respirat.

Els controls policials tenen com a objectiu previndre la conducció irregular ja que un augment del nombre de controls policials porta aparellada una reducció en el nombre d’accidents amb víctimes.

Cal recordar que el telèfon mòbil aporta seguretat i protecció, especialment en moments d’emergència o necessitat, però no hem d’oblidar que la seua utilització durant la conducció és una de les principals causes de distracció i eleva el risc d’accident perquè es perd la capacitat de mantindre una velocitat constant, guardar una distància de seguretat adequada o reaccionar ràpidament, ja que el temps de reacció augmenta considerablement. Segons les dades de la DGT, el risc d’accident es multiplica per quatre.

 

Imatge Riberaexpress

Deixa un comentari