La Policia Local incauta 5 patinets elèctrics i 2 minimotos en els primers sis mesos de l’any

La Policia Local d’Alzira tanca els sis primers mesos de l’any amb l’incautament de 5 patinets elèctrics i 2 minimotos. Davant el progressiu ús de vehicles de mobilitat personal (VMP), més coneguts com a patinets elèctrics, els agents de la Policia Local d’Alzira realitzen periòdicament comprovacions per tal d’assegurar-se del compliment de la normativa.
S’han posat més de trenta denuncies. Habitualment per circular per voreres, en direcció contrària o de portar passatgers, tot i que també es realitzen controls de presència d’alcohol i drogues en l’organisme durant la circulació. Tot i això les denuncies més habituals són les causades per incomplir el requisit de velocitat màxima a 25 km/ h. La regidora de seguretat Sara Garés insistia ahir en que no s’ha de demonitzar el patinet, sinò el mal ús i l’incompliment de les normes per part dels conductors.
Per este motiu, 2 dels 5 vehicles elèctrics retirats de la circulació ho van ser amb motiu de presumpte delicte contra la seguretat viària. També van ser confiscades 2 minimotos, perquè tenen prohibida la seua circulació per via pública. Ahir al plenari per part de VOX, es va demanar que s’augmentarà el treball policial, una ordenança d’ús del patinet i una campanya informativa de la normativa amb senyalització.
En este sentit, Garés recorda que la normativa de l’ús del patinet la marca la DGT com qualsevol altre vehicle, i per això les campanyes són les de Trànsit, ara bé si que es van a fer xarrades als instituts sobre normativa. Pel que fa a la normativa, s’ha d’aplicar la general.
Recordem alguns aspectes de la normativa per a patinets. Velocitat màxima 25 km/h, no podran circular per voreres o zones de vianants, ni per vies interurbanes, travessies, autopistes o autovies. No es poden transportar persones, ni beure alcohol o portar auriculars.

Deixa un comentari