La Policia Local organitza un curs en detecció de drogues

L’Ajuntament d’Alzira ha organitzat un curs de formació en matèria de detecció de drogues en la qual han participat 30 agents de la polícia local de la ciutat. Durant la part pràctica del curs, es van realitzar proves a 5 conductors, dels quals 2 van donar resultat positiu en drogues.

L’objectiu de la formació ha sigut que els agents coneguen com afecten les drogues a la conducció i la seua regulació en l’àmbit penal i administratiu. Degut a les últimes modificacions legislatives, la labor de la Policia Local en este àmbit aumenta per la qual cosa els agents han d’estar habilitats per fer una detecció correcta.

El curs s’ha organitzat en 25 hores repartides en teoria i pràctica i que compten amb l’homologació oficial de l’IVASPE. Els agents han adquirit les eines necessàries per detectar signes externs, conéixer les substàncies i el seu temps d’eliminació i l’ús d’instruments de mesura. I es que conduïr amb presència d’estupefacients a l’organisme pot suposar des d’una sanció de 1000 euros i 6 punts menys en el carnet fins a 1 any de presó i la privació el dret de conduir d’1 a 4 anys.

Deixa un comentari