fbpx

La Policia Nacional atén, fins a octubre de 2020, un 8% menys de víctimes de violència de gènere que l’any passatÀudio 

Compartix la notícia

La Unitat d’Atenció a la Família i a la Dona, la UFAM, ha concluit que, en estos primers nou mesos de 2020, s’ha registrat un descens de quasi el 5% dels delictes coneguts contra la dona per violència de gènere.

La UFAM és la unitat de la Policia Nacional encarregada d’atendre les víctimes de violència de gènere, sexual o domèstica. En el marc del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, esta unitat ha volgut assenyalar la seua preocupació al respecte de les víctimes invisibles, ja que, segons afirmen, hi ha una quantitat elevada de dones que patixen estes violències i no les denuncien; sobretot, dones grans, dones amb discapacitat i dones extrangeres.

En este sentit, la UFAM ha afirmat que el descens en el número de denuncies és una dada positiva, però que cal continuar treballant per tal que totes les víctimes de violència de gènere denuncien la situació davant autoritats policials. Segons afirmen des de la Policia Nacional, el personal de la Unitat està altament preparat per a atendre, escoltar i comprendre les dones víctimes de violència. Així ho ha explicat la Inspectora Cap de la UFAM en València, Ana Blas, en la secció pel 25N d’El Dia per Davant:

      especial-dia-internacional-l-eliminacio-violencia_md_60933657_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari