La Ribera millora pel que fa a l’atur, pero amb temporalitat i salaris baixos

El sindicats UGT i CCOO valoren positivament les dades d’atur del mes de maig a la nostra comarca , ja que 750 persones han trobat ocupació respecte el mes d’abril. Això si, consideren urgent derogar la reforma laboral per acabar amb la temporalitat, els baixos salaris i l’atur de llarga durada.

L’evolució de l’atur ha estat favorable tant el mes de maig com en al taxa interanual, ja que un 8,44% d’aturats han trobat un treball en l’últim any a La Ribera.  Raül Roselló, Secretari inter comarcal d’ UGT assenyala que l’atur registrat constat el signe estacional del mes de maig en la nostra comarca, ja que està fortament marcat pel final de la campanya agrícola i l’inici de la campanya estival .

El principal problema que apunta Roselló és que només un 5% dels contractes són indefinits i els contractes a temps parcial es situen en el 22% , unes dades que al seu parer signifiquen mala qualitat dels llocs de treball i poca capacitat adquisitiva per als treballadors .

A CCOO, Josep Antoni Carrascosa assegura que els motius de la baixada de l’atur són la temporada de la fruita, la forta inversió de les administracions per contractar personal i l’inici de la campanya turística, que compta amb un gran nombre de treballadors fixes –discontinus.

Categories Treball

Deixa un comentari