La Ribera en Bici demana a l’Ajuntament la declaració d’emergència climàtica

El plenari de l’Ajuntament d’Alzira que es celebrarà hui per la vesprada tractarà una moció presentada per l’Associació la Ribera en Bici Ecologistes en Acció per a instar el consistori al reconeixement de l’estat d’emergència climàtica. Una mesura que s’ha pres en altres pobles també motivada per la proposta de l’Aliança per l’Emergència Climàtica.

Des de la Ribera en Bici, s’insta a que les evidències científiques siguen reconegudes de manera pública, acompanyat per la reducció de les emissions com l’única manera de protegir l’existència d’un futur per als municipis i els seus ciutadans. Segons expliquen des del col·lectiu, la ciutadania deu entendre la urgència i irreversibilitat d’aquesta lluita i els ajuntaments han d’exercir un paper clau en la formació, educació i informació sobre el necessari fre a les emissions i vital adaptació a les conseqüències de l’increment de la temperatura global.

Així es demana el compromís per part del consistori, d’establir els compromisos polítics per garantir les reduccions de gasos d’efecte hivernacle, l’abandonament dels combustibles fòssils , el desenvolupament d’una economia local i de qualitat i la justícia, la democràcia i la transparència com a fonament d’estes mesures.

 

Imatge Riberaexpress

Deixa un comentari