La Ribera en Bici demana la reducció de l’ús del transport motoritzat davant les pluges torrencials

La Ribera en Bici demana la reducció de l’ús del transport motoritzat davant pluges torrencials com la que vam viure la passada setmana. Per a això, sol·licita a les administracions que es preguen mesures per a afavorir l’ús de la bicicleta en detriment del motor, com la construcció d’una xarxa verda que unisca tota la comarca. L’organització demana, també, que s’abaratisca el transport públic i es deixe d’invertir en carreteres i ponts.

L’organització ecologista explica que el transport és la principal causa de l’emissió de gasos efecte hivernacle a l’atmosfera que alteren l’equilibri de les condicions climàtiques de la biosfera. Així com diu l’estratègia valenciana de canvi climàtic de la GVA, és molt probable que els episodis de calor extrema, les onades de calor i les precipitacions intenses siguen cada vegada més freqüents a la Comunitat Valenciana.

A més, Ribera en Bici denuncia que un 60% dels desplaçaments motoritzats són de menys de 5 quilòmetres, un trajecte que al seu parer la ciutadania hauria de realitzar en bici o a peu. Escoltem el portaveu de Ribera en Bici, Pedro Domínguez, en l’informatiu:

      informatiu-migdia-11-novembre-2020_md_60265426_wp_1
Ir a descargar

Deixa un comentari