La Ribera i la Safor s’uneixen per a protegir les serres de Corbera i les Agulles

Alzira impulsa la creació d’un consorci de sis pobles per a la gestió i la protecció en comú de la serra de Corbera i de les Agulles. Regidors d’Alzira, Corbera, Llaurí, Favara, Benifairó i Tavernes de la Valldigna tingueren ahir la primera pressa de contacte a la fi de crear esta entitat amb l’adhesió de cada municipi al «Pacte per la serra».

La creació d’un consorci supramunicipal que permeta la gestió i la protecció en comú d’esta serralada, declarada com a Zona d’Especial Protecció pel Consell valencià. Dins d’este massís es troben els paratges naturals de la Murta i la Casella de les Fontanelles, les Muntanyes de Llaurí i el Pla del Barber A més a més hi trobem dos monuments declarats Béns d’interés Cultural com són el Castell de Tavernes o Alcalà de Alfandech (Tavernes de la Valldigna) i el Monestir de Santa Maria de la Murta (Alzira). L’objectiu és que este consorci actue com a entitat autònoma i alhora com a ens de coordinació entre les administracions en qüestions com la prevenció d’incendis i d’altres.

Amb la creació del consorci promogut per l’Ajuntament d’Alzira es pretén accedir a més recursos per a gestionar i cuidar el paratge i dur a terme iniciatives més ambicioses. De moment, la Direcció General de prevenció d’incendis forestals de la Conselleria ha donat el seu vist i plau.

Deixa un comentari