Tallers d’autocuració dins els programa Pacient Actiu

El Departament de Salut de la Ribera ha format en autocures de salut una trentena de pacients i professionals a través de sis tallers emmarcats dins el programa Pacient Actiu de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. En la formació, els assistents han intercanviat coneixements i compartit experiències amb la finalitat de millorar la seua qualitat de vida.

Així, a més de professionals de l’àmbit de la salut, estos tallers han comptat amb l’assistència de persones amb malalties cròniques, cardiovasculars, físiques o de llarga durada a fi que aprenguen a millorar les seues habilitats, i obtinguen una millor motivació i confiança per dominar els símptomes de la malaltia. També han aprés hàbits de vida saludables, com ara millorar la comunicació amb els professionals sanitaris i complir millor amb les recomanacions i tractaments.

Segons ha explicat Joan Paredes, subdirector mèdic del Departament de Salut la Ribera, és una manera de millorar la confiança dels pacients i ajudar-los a viure amb la malaltia. A més ha manifestat que la clau d’este programa és que es tracta d’una formació entre iguals és a dir, els assistents han aprés de la mà d’altres pacients i també dels professionals.

Categories Sanitat

Deixa un comentari