La seguretat alimentària o la prevenció del càncer de mama, protagonistes a les Insignies d’Or 2021

La plaça del Carbó va acollir ahir el lliurament de les insignies d’or de l’any 2020 a entitats i ciutadans. La pandèmia sens dubte ha marcat en part el lliurament d’insignies. El departament de Salut Pública d’Alzira va ser el primer en rebre esta menció honorífica. Salut Pública és el departament de la la protecció i salut de la salut de la població. Un departament que s’ocupa d’epidemiologia, seguretat alimentària i campanyes de prevenció com la del càncer de mama o el càncer colo rectal i pròximament el càncer de cèrvix, i actualment el que ha dut les directrius de la covid-19, des de recomanacions, rastreig i vacunació. Una tasca invisible dins de la sanitat que ara en temps de pandèmia s’ha fet més visible que mai. El seu director Pepe Año, agraïa el reconeixement així.

Altre col•lectiu que rebia la insígnia era el col•legi d’advocats d’Alzira, un col•legi que a nàixer al 1845 i que és la institució professional més antiga de la Ribera Alta. Una institució que ha establert llaços amb l’Ajuntament d’Alzira a través de la creació del centre de mediació, i així ho recordava ahir el seu president, Agustín Ferrer. Ferrer posava de relleu el paper de l’advocacia com a garant de la llibertat.

En la modalitat d’activitats empresarials, la centenària Pirotècnia Crespo rebia la insígnia pel seu treball en el món de la festa, amb records Guinness inclosos o la recordada preparació de la traca més llarga del món a Alzira l’any 2015. L’actual gestor Vicent Crespo recordava en els seu discurs la història de tota una nissaga vinculada a la pólvora.

I ja per últim la música Maria Dolores Tomàs, una de les fundadores de la Societat Musical d’Alzira i de l’Orquestra del Conservatori Superior de Música de València. Tota una vida lligada a la música i als arrels, Alzira. Per això la intèrpret va fer un recorregut perls seus lligams a Alzira i va reivindicar en estos temps difícils, la cultura.

Tots els representants signaren al llibre d’or de la ciutat, a més de rebre la insígnia de mans de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez. Gómez va fer una menció especial a este any de pandèmia, recordant les persones que han faltat i llançant un missatge de força i reivindicant la paraula VIDA per a fer front a les adversitats.

Deixa un comentari