La taca foliar suma una nova amenaça a la campanya del caqui

La taca foliar del caqui se suma a les incidències que acumula esta campanya començant per les plagues com el cotonet i acabant per la pedra. Un nou entrebanc per a esta campanya que està deixant els productors amb el sabor ben amarg de la impotencia.

Els productors valencians de caqui s’enfronten a l’expansió descontrolada de la taca foliar a pocs dies de generalitzar-se la recol·lecció esta fruita. L’Associació Valenciana alerta que esta malaltia duplica tant els seus danys com la superfície afectada respecte a la temporada anterior, fins a l’extrem de provocar en alguns camps la pèrdua de la totalitat de la collita. Així ho explica el vicepresident d’Ava, qui reclama que es reanuda la investigació d’esta plaga que ja estaba controlada des de fa 10 anys. Bernardo Ferrer.

L’organització agrària atribuix l’explosió de la taca foliar del caqui a les continuades pluges acumulades durant els inicis de la tardor. En este sentit AVA urgix al Ministeri i a la Conselleria d’Agricultura a dissenyar una estratègia de lluita veritablement eficaç contra les plagues i malalties del cultiu que només en la Comunitat Valenciana superaran els 40 milions d’euros de pèrdues.

Deixa un comentari