La temporalitat dels contractes de les dones és quasi cinc punts més alta que la dels homes a la Ribera

La millora del mercat laboral de la Ribera a conseqüència de l’última reforma laboral, segons UGT, ha beneficiat tant homes com dones, però no ha aconseguit tancar les bretxes que continuen dificultant a les dones l’accés a l’ocupació en igualtat de condicions. Així ho explica l’informe que ha presentat UGT de la Ribera, “Dones en el mercat laboral comarcal: indicadors per a la lluita contra la desigualtat”.

Este informe és una recopilació de deu indicadors clau que mostren com és la situació actual de les dones en els àmbits laborals i socials de les comarques de la Ribera, la Safor, la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés. Les dades confirmen que l’objectiu de la igualtat entre dones i homes queda encara molt lluny de la realitat actual. Per exemple, la temporalitat de les dones a la Ribera Alta és 4,56 punts superior a la dels homes, ja que mentre per als homes se situa en el 10,06%, per a les dones representa el 14,62%.

La secretària comarcal d’Ocupació i i Igualtat, Silvia Valero, ha destacat que les dades de temporalitat s’han reduït més d’un 60% respecte a l’any anterior, si bé la bretxa de gènere en perjudici de les dones es manté. D’altra banda, entre els indicadors més esperançadors per al futur es troba el fet, assenyala Valero, que les dones guanyen pes en la contractació quan ens fixem en les categories qualificades, que requerixen major formació i, per tant, tenen millors retribucions i condicions de treball.

Deixa un comentari