La Unió celebra l’aprovació de la llei valenciana de residus i espera que la llei estatal incorpore també la noció de subproducte agrícola

Ahir es va aprovar la nova llei de Residus i sòls contaminants per al foment de l’economia circular a la Comunitat Valenciana. La Unió Llauradora i Ramadera valora positivament la redacció d’esta llei, que facilita la crema de residus perquè els considera subproducte agrícola. El sindicat espera que el projecte que regula la nova Política Agrària Comuna, que s’aprovarà en dos setmanes, continue esta línia.

La legislació estatal considera les restes vegetals com a residu i no com a subproducte, com establix l’article tres de la nova llei valenciana. A més, una esmena pactada pels grups Socialista, ER, PNB, JxCAT i el grup Democràtic establix que sols podrà permetre’s la crema de residus agrícoles en les xicotetes explotacions agràries quan compten amb l’autorització de l’òrgan autonòmic competent, bé per raons fitosanitàries, bé a fi de previndre els incendis.

Amb esta esmena, que dona peu a múltiples interpretacions, la Unió entén que l’autorització ha de ser emesa cultiu per cultiu. Consideren que realitzar una normativa específica anual per cada comunitat i per a cada sector suposa una major burocratització de l’agricultura, que ja està sotmesa a nombrosos condicionants. Carles Peris, secretari general de la Unió, espera que la llei estatal copie la llei valenciana i considere les restes agrícoles com a subproducte vegetal i facilite les cremes per diferents raons.

Deixa un comentari