La Unió de Llauradors demana una bateria de ajudes per fer front als danys per incendis forestals

La Unió de Llauradors reclama a la Generalitat i el Govern central una bateria de propostes per fer front als danys pels incendis forestals en zones rurals a la Comunitat. Des de l’organització sol·liciten ajudes directes per a que agricultors i ramaders tornen a la normalitat productiva el més aviat possible.
Davant el fet que els grans incendis que ha hagut durant l’estiu a la Comunitat s’han  donat a zones rurals, des de la Unió de Llauradors reivindiquen la necessitat de mantindre l’activitat agrària en els pobles. De manera més directa, i amb la intenció de que es facen ràpidament, des de l’associació han demanat que s’ajude als ramaders i agricultors que hagen vist la seua producció destruïda pel foc amb diners per reactivar el sector.
A més, de cara el futur, s’ha demanat simplificar lleis com la de pastures per a que els ramaders hagen de fer menys papers per portar a pasturar els seus animals i s’han demanat mesures per reactivar el medi rural. En opinió de l’organització agrària que molts joves se’n vagen a viure a les ciutats per la falta de rendibilitat del sector agrari, majoritari en estes zones, suposa ja un problema per a la lluita contra els incendis. Reivindiquen el paper dels sectors rurals i advertixen que en les 172 poblacions en risc de despoblament de la Comunitat s’han perdut els últims anys 20 anys 12.300 explotacions. Un fet que consideren perillós per al medi rural.

Deixa un comentari