La Unió de Llauradors denuncia la diferència de preus dels productes en camps i supermercats

La Unió de Llauradors denuncia la diferència de preu entre el que es paga al camp i la distribució. D’acord en un estudi realitzat per l’associació agrària les taronges tenen una diferència de preu de quasi el 1300 per cent i els melons de més del 500 per cent.
Per a realitzar este estudi s’han escollit alguns productes del camp i s’han comparat les dades oficials de venda en el seu preu d’origen al camp. Posteriorment en mercats majoristes e intermediaris i finalment en la distribució. D’acord amb la Unió es dona un augment de preu entre intermediaris i distribució. Des de l’associació expliquen que son els supermercats qui continuen guanyant diners i la Llei de Cadena Alimentària no està donant resultats.
La diferència de preus entre el que es paga al llaurador i el que paga el consumidor arriba a ser del 511 per cent en el preu per quilo en cas dels melons d’Alger o 1298 per cent en cas dels cítrics. També la creïlla és un 412 per cent més cara en supermercats que com es paga a l’agricultor i la fruita d’estiu un 300 per cent més.
Davant d’esta situació des de la Unió proposen establir procediments públics per al coneixement i la formació dels marges de beneficis, que servisquen per a establir un sistema públic d’elaboració de costos de producció de referència per a contractes agroalimentaris. Esperen que en saber-se els beneficis de la cadena de valor es puga vigilar i sancionar les concertacions de preus de manera més senzilla, el que suposaria una millora per als agricultors.

Deixa un comentari