La Unió de Llauradors denuncia possibles irregularitats dels comercialitzadors en les compres de caqui

La Unió de Llauradors denuncia que les compres de caqui es realitzen “a resultes” i insta a l’Agència d’Informació i Controls Alimentaris que inicie els controls per comprovar l’existència de contractes per escrit. Més encara en una temporada que segons el sindicat agrícola, espera ser millor que la de l’any anterior per al caqui.

Des de la Unió asseguren que les actuacions de compra de caqui mitjançant la fórmula “a comercialitzar” podria estar violant la llei de mesures per a la millora del funcionament de la cadena alimentària i així ho ha denunciat a l’AICA, que ja ha informat que realitzarà les comprovacions oportunes per a detectar possibles incompliments.

Estes crítiques arriben en l’inici d’una collita que torna a la normalitat en el referent a la producció de caqui. Les estimacions de la unió preveuen un increment notable sobre l’anterior i per això recomanen als agricultors no regalar la fruita i esperar condicions dignes per vendre-la.

A més el sector coincideix que la fruita és de molt bona qualitat i té un calibre ideal per a què no hi haja excessius destrios que darrerament pogueren provocar que els ingressos, encara que amb preus relativament bons, foren ruïnosos. Així ho explicava Eduard Esparza, responsable del caqui de la Unió de Llauradors.

Categories El Camp

Deixa un comentari