La Unió de Llauradors denuncia un increment dels contractes de compravenda per baix del cost de producció

La Unió de Llauradors denuncia un increment dels contractes de compravenda de cítrics amb clàusules abusives. L’associació agrària ha detectat enguany un augment dels contractes on els preus de compra s’han situat clarament per baix dels costos de producció. Davant esta situació s’ha demanat que es perseguisca i actue contra estos abusos.
L’organització agrària ha demanat a l’Agència d’Informació i Control Alimentaris que inicie els controls i inspeccions requerits per a comprovar el compliment del contingut del contracte de cítrics. En un dels casos que ha remés a la AICA, un operador comercial comprà 170.000 kilos de taronja Lane late a 10 cèntims el quilo, un preu inferior al cost de producció de 23 cèntims el quilo.
Des de la Unió recorden que d’acord amb la lletra c) del punt 1 de l’article 9 de la Llei 16/2021 del 14 de desembre el preu del contracte alimentari que haja de percebre un productor primari o agrupació d’aquests haurà de ser, en tot cas, superior al total de costos assumits pel productor. És per tant una legislació que s’estaria incomplint. També apunten a la redacció de la llei a la qual no es van atendre les seues demandes com un origen de la indefensió dels llauradors.

Deixa un comentari