La Unió de Llauradors estima en 11,2 milions les pèrdues per les pluges

La Unió de Llauradors estima en més de 11 milions d’euros les pèrdues directes provocades per les pluges persistents d’estes últimes dos setmanes. El sindicat agrari ha elaborat un informe sobre les pluges que estima que el temporal va afectar 25.000 hectàrees de cultius.
Les pèrdues s’estimen en 11,2 milions d’euros de producció. Març va ser un dels mesos amb més pluges des de fa 50 anys. La precipitació acumulada va superar els 1.000 litres per metre quadrat en alguns punts i ha arribat als 500 en altres municipis. Una de les comarques on més va ploure va ser La Ribera Alta. A més de l’aigua el que més ha afectat han sigut els 22 dies en què no va eixir el sol i l’ humitat constant. A La Ribera els principals danys es troben els cítrics pendents de recol•lecció, fruites de l’estiu com l’albercoc, les prunes o les bresquilles.
També han patit la pluja en altres zones els ametlers, les oliveres els cirerers i les hortalisses. En un punt de vista més material, a més, els camins rurals han sigut molt afectats al punt que alguns han desaparegut i alguns marges de pedra s’han desfet pel pes de l’aigua. Ara, des de l’Unió esperen que les assegurances no tarden a actuar i donen diners pels cultius assegurats.
Tot i això, la Unió de Llauradors pensa que l’episodi de pluges ha tingut un element positiu d’estalvi de regs i energia, a més de que els aqüífers i els embassaments han recuperat en gran mesura el cabdal necessari per a evitar la sequera en la qual quasi estàvem. L’organització estima que amb el que ha plogut algunes zones tindran aigua per a dos anys o més.
Així mateix, en algunes zones, estes pluges van servir per netejar les sals acumulades en les arrels dels arbres, el que suposa una gran millora dels pastos per a la ramaderia extensiva i per a les condicions necessàries per al cultiu del cereal. Una millor situació que arriba després d’un hivern càlid i sense pluja.

Deixa un comentari