La Unió de Llauradors exigix més auditories per a les importacions de cítrics

La Unió de Llauradors denuncia que la Comissió Europea no audite les importacions dels cítrics provinents de Sud-àfrica. El Sindicat alerta de la necessitat d’estes auditories, ja que les plagues han augmentat un 94% este any i s’han detectat més de 3.000 agents nocius a les fronteres europees que podrien afectar els cítrics valencians.
La Unió denuncia que l’última auditoria que va fer la Comissió Europea fou fa quatre anys, per la qual cosa ja està obsoleta. En este estudi es va concloure que s’havien de millorar les inspeccions oficials del camp i les intercepcions internes a fi de reduir la probabilitat d’intercepcions de cítrics exportats a la Unió Europea. A més, les autoritats sanitàries de la Unió Europea i de Sud-àfrica van proposar una sèrie de mesures de control i correcció. No obstant això, les intercepcions no han disminuït des de 2016 i enguany s’han incrementat un 94%.
En este sentit, la Unió demana a la Comissió Europea que prenga mesures urgents i endurisca els protocols d’importació amb normes de control en origen.

Deixa un comentari