La Unió de Llauradors preveu pèrdues del 20% de la collita del caqui

El cotonet marcarà enguany la campanya del caqui a La Ribera. La collita comença amb un descens del 20% sobre una campanya normal, degut sobretot a l’afecció de plagues com el Cotonet i la baixa rendibilitat. Des de la Unió de Llauradors reclamen mesures urgents.

La Unió de Llauradors preveu que la producció de caqui enguany disminuirà entre un 15 i un 20% respecte d’una campanya normal. La causa? Les plagues incontrolades de Cotonet i la falta de rendibilitat de les últimes campanyes. Amb estes previsions iniciaran en poques setmanes la collita del caqui els agricultors de La Ribera. Segons Eduard Esparza, responsable del caqui de LA UNIÓ, les pèrdues en la collita podrien ser fins i tot superiors a les esperades.

Un dels principals problemes derivats és el creixent abandó de plantacions en plena producció. La cada vegada menor rendibilitat que pateixen molts productors es troba darrere d’este abandó que provoca no sols una retallada dels ingressos, sinó greus problemes fitosanitaris a conseqüència de la proliferació de plagues. Eduard Esparza demana a les Administracions un major suport al sector del caqui.

Deixa un comentari