La Unió de Llauradors reclama a la UE mesures contra els EUA i responsabilitat per haver provocat els aranzels

Compartix la notícia

La Unió de Llauradors reclama a la Unió Europea que prenga mesures davant la imposició d’aranzels de fins a un 25% dels Estats Units. La Unió proposa imposar com a contrapartida l’increment dels preus d’entrada de productes agroalimentaris dels Estats Units com per exemple els fruits secs.

Així mateix, la Unió ha dirigit un escrit al Ministre d’Agricultura Luis Planas per demanar-li que pressione la Unió Europea perquè prenga mesures. A més, la Unió demana al govern un estudi sobre les repercussions que tindran els aranzels per avaluar els detriments ocasionats. I en el cas que els danys patits no es vegen indemnitzats, la Unió de Llauradors amenaça amb la demanda de responsabilitats patrimonials en què hagueren pogut incórrer tant la Comissió Europea com el Govern d’Espanya.

De fet, segons l’estudi realitat per la Unió, es podria acusar la Unió Europea d’incompliment de les recomanacions de l’OMC respecte d’eliminar les subvencions a Airbus, declarades com a il·legals i que han provocat ara l’establiment dels aranzels.

Compartix la notícia

Deixa un comentari