fbpx

La Unió de Llauradors reclama a la Generalitat les ajudes al camp ara que el Govern pagarà 450 milions a la bestreta

Compartix la notícia

La unió de llauradors reclama a la Generalitat que pague amb el lliurament a compte de diners del Govern les ajudes promeses de mínims als cítrics de la campanya passada i les de primera instal·lació i plans de millora. Des del sindicat agrícola al·leguen que abans de final de mes es transferiran 450 milions d’euros que podrien servir per abonar en part promeses i deutes pendents amb els llauradors.

La seua reclamació es deriva del fet que, començada ja la nova campanya citrícola, les ajudes de mínims promeses per la Conselleria d’Agricultura com a suport al sector davant els pèssims resultats de la campanya passada i a les quals es preveia destinar una quantitat d’al voltant de 8 milions d’euros ni tan sols s’han convocat i segueixen paralitzades per la conselleria d’Hisenda. Un retard en el pagament d’ajudes que l’única cosa que aconsegueix, segons expliquen, és que augmente el descoratjament en els beneficiaris i per tant desincentive el futur del sector.

Carles Peris, secretari general de la Unió ha assenyalat que si ara amb l’avançament de diners del finançament no són capaços de pagar deutes pendents amb el camp, demostraran, segons explica, que no hi ha voluntat política d’apostar pel sector.

Compartix la notícia

Deixa un comentari