fbpx

La Unió de Llauradors recomana el consum de productes europeus per reduir el calfament global

Compartix la notícia

La Unió de Llauradors recomana el consum de productes europeus per reduir el calfament global. El sindicat ha realitzat un estudi en el qual determina que les importacions van generar en 2018 més de 345 milions de quilos de gasos contaminants. Per això, tenint en compte la contaminació que genera el transport i el quilometratge que ja han fet els productes quan els consumim, la Unió convida a limitar les importacions.

En coincidència amb la COP25 de Madrid, la Unió ha elaborat un estudi per il·lustrar amb dades la contaminació que generen les importacions de cítrics des de Brasil, Sud-àfrica i Argentina, d’arròs de Myanmar i Camboya; de corder des de Nova Zelanda i Austràlia; de fruits secs d’Estats Units i de raïm de Xile. El transport marítim d’estes mercaderies genera C02, metà, òxid i monòxid de nitrogen, sofre i plom i fins i tot gasos cancerígens com el mercuri i l’arsènic.

Amb estes dades, la Unió planteja la possibilitat de limitar les importacions des de la Unió Europea una vegada s’haja assolit una xifra predeterminada. En este sentit, el sindicat aposta pel foment del consum de productes europeus que genera un menor impacte ambiental.

Compartix la notícia

Deixa un comentari