fbpx

La Unió demana a la Comissió Europea mesures davant el Brexit

Compartix la notícia

La Unió de Llauradors demana a la Comissió Europea mesures davant l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea. El sindicat explica que l’abandonament suposa una pèrdua de 12.000 milions d’euros en la PAC. A més, el Regne Unit és el tercer soci comercial d’Espanya. fet que suposaria també pèrdues pel que fa a les exportacions de fruites i hortalisses.

El Regne Unit va eixir de manera oficial de la UE el passat divendres, la qual cosa ha provocat que els agricultors alerten de la incertesa i les amenaces futures que suposa el Brexit. A més, reclamen que continuen les negociacions en el període de transició que s’obri fins al desembre de 2020, ja que perdre el Regne Unit com soci comercial és, al parer del sindicat, una greu circumstància.

Tot i això, l’acord de lliure aranzel en la primera fase de transició, és positiu al parer de la Unió perquè Espanya exporta quatre vegades més del que exporta a Regne Unit. D’esta manera, s’aconseguiran estabilitzar exportacions. No obstant això, la Unió alerta del perill que els països tercers aprofiten els ports del Regne Unit per fer entrar al nostre país productes sense haver de passar els aranzels.

Compartix la notícia

Deixa un comentari