La Unió denuncia infestació de plagues i malalties dels cítrics d’altres països

La Unió de Llauradors denuncia que els cítrics que arriben de països tercers, un 17% més que l’any passat, estiguen infestats de plagues i malalties. La Unió exigeix a la Unió Europea que es preguen les mesures fitosanitàries necessàries i demana a les cadenes de distribució comercial que substituïsquen les taronges estrangeres per les valencianes.

Les infeccions dels cítrics estan produïdes majoritariament pel fong que causa la taca negra i l’insecte que provoca la falsa arna. Ambdues plagues, provinents de Sud-Àfrica i l’Uruguay són malalties no pròpies de la citricultura europea però que provoquen greus danys als cítrics. A més, la Unió assegura que s’estant detectant cada vegada més la presència de fungicides prohibits a Europa als cítrics importats. I per això, exigeix que s’implante el tractament en fred i que s’augmente el control d’entrada.

La Unió reivindica també la presència de les taronges valencianes a les cadenes comercials i insta a les botigues a retirar els cítrics procedents de Sud-Àfrica i Mercosur i aprofitar els productes propis.

Deixa un comentari