La Unió denuncia que els països de fora de la UE puguen utilitzar pesticides

Compartix la notícia

La Unió de Llauradors denuncia que els països de fora de la Unió Europea puguen utilitzar pesticides. La organització agrària assegura que es troba en desigualtat de condicions respecte als altres països productors de cítrics, després que la Comissió Europea haja prohibit recentment la utilització de dos productes com mètode preventiu de plagues.

La nova normativa de la Comissió Europea, publicada el passat 10 de gener, obliga als estats membres a retirar les autoritzacions dels fitosanitaris que continguen les substàncies actives clorpirifós i metil clorpirifós. Esta mesura és positiva al parer de la Unió de Llauradors per caminar cap a la agricultura ecològica, però deixa als agricultors valencians en detriment als d’altres països com Sud-Àfrica, Argentina, Brasil i la Xina ,que no han d’atendre a estes regulacions. A més, els mercats europeus rebran productes d’eixos països que contindran eixes substàncies,amb la qual cosa el risc que suposen per a la salut humana no desapareix.

Amb tot això, la Unió de Llauradors demana a la Unió Europea que plantege alternatives viables per afavorir els agricultors europeus.

Compartix la notícia

Deixa un comentari