La Unió Llauradora i AVA celebren que les cremes agrícoles es podran seguir realitzant

Les cremes agràries es podran seguir realitzant. El passat dimecres es va aprovar al Congrés dels Diputats la derogació de l’article 27.3 de la llei d’Economia Circular. Este article prohibia la crema de restes de poda, amb la seua derogació es podrà seguir realitzant esta pràctica amb normalitat.
Les associacions agràries celebren esta decisió. Des que es va posar en marxa la llei 7/2022 del 8 d’abril s’havia alçat esta prohibició que comportava, d’acord amb la Unió Llauradora i Ramadera, uns costos econòmics superiors a la crema en totes les explotacions agrícoles perquè calia traslladar les restes de poda a centres de tractament o bé llogar maquinària per triturar-les. Un fet que també destaquen que hauria provocat una major emissió de CO2. Per tot això han rebut l’aprovació amb felicitat.
Per la seua part, des d’AVA-ASAJA, expliquen que, encara que estan contents pel que s’ha aconseguit des del sector, no hi haurà una solució definitiva fins que la modificació d’esta llei no entre en vigor a través del Butlletí Oficial de l’Estat. A més, han lamentat que alguns polítics encara mostren el seu desacord amb la derogació d’este punt de la llei.

Deixa un comentari