La Unió Llauradora i Ramadera denuncia que el preu del gasoil B ha augmentat un 69 per cent respecte del 2021

La Unió Llauradora i Ramadera denuncia que el preu del gasoil agrícola (B) ha augmentat un 69 per cent en tan sols un any. Este és el combustible més utilitzat per les persones al sector agrari, un problema que agreuja la pujada d’altres costos de producció.
En un estudi elaborat per l’organització agrària es comprova que el preu a la Comunitat Valenciana ha passat dels quasi 0.90 cèntims el litre al 23 de setembre de l’any passat als 1,51 euros per litre d’enguany. En el cas de la província de València l’increment és d’un 71 per cent, s’ha passat dels 0,87 cèntims el litre de gasoil als quasi 1,50 euros, el més gran de tota la Comunitat.
Este increment de costos, que s’afig a altres com el de la llum o els fertilitzants, complica encara més la situació del sector. Per este motiu des de l’Unió reclamen mesures com l’establiment d’un gasoil d’ús professional lliure d’impostos especials i amb IVA reduït.
També s’ha demanat que es tornen els impostos especials d’hidrocarburs sobre combustibles especials derivats del petroli, quan estos s’usen de manera professional en vehicles híbrids elèctrics o biocombustibles.

Deixa un comentari